neděle 23. července 2017

Liberec vstupuje do play-off Ligy majstrov, v ceste stojí Švédi

V prvom kole play-off ich čaká silný protivník: švédsky Linköping, minuloročný štvrťfinalistami európskej súťaže. Úvodný zápas sa hrá už dnes v Liberci. "Hrozne nás nabil postup zo skupiny. Kto môže povedať, že si už v lete zahrá play-off? "Hovorí liberecký kouč Filip PESANTE. "Ale chceme postúpiť ešte ďalej. Sme hladní po výsledku. Podporili nás výkony v extralige a chceme ich potvrdiť aj na európskej scéne. "

Linköping patrí medzi elitnú švédskej tímami. Má pomerne krátku históriu: bol založený v roku 1976, najvyššiu švédsku súťaž si prvýkrát zahral v ročníku 1999-2000. Odvtedy sa dvakrát prebil až do finále, na majstrovský titul však nedosiahol. Vstup do švédskej ligy sa mu tento rok príliš nepodaril. Po dvoch kolách je s dv oma bodmi dvanásty.V základnej skupine Ligy majstrov si však počínal suverénne a všetky svoje zápasy vyhral.

Švédsky tím má značnú ofenzívnu silu. Kapitánom je skúsený Niklas Persson, ktorý má bohaté reprezentačný skúsenosti. Medzi ťahúňmi podľa webu libereckého klubu patrí aj duo Sörensen-Andersson.Liberečtí v extralige tri zo štyroch zápasov vyhrali a do play-off európskej súťaže idú nabudenie.

"Linköping je jeden z najlepších klubov vo Švédsku, ale nič iné ako výhru doma neberieme," vyhlásil útočník Dominik Lakatoš. "Keď budeme hrať svoju hru a súpera stále napádať, malo by to ísť."

Elitná liberecký útočník Petr Vampola skôr vo Švédsku hrával, a tak má jasnú predstavu o tom, čo Tigrov dnes čaká. "Švédske tímy majú úpornou defenzívu a veľmi fyzicky silné hráčov. Bude to pre nás dobrá previerka, "povedal Vampola. "Budeme sa snažiť ten zápas urvat a dobre reprezentovať Českú republiku.Ak vyhrá Sparta alebo my, bude to pre český hokej jedine dobre. "Okrem Liberca sa medzi 32 najlepších tímov extraligy dostali aj ďalšie české tímy Sparta, Třinec, Vítkovice a Litvínov.

Prvý zápas Liberec-Linköping sa hrá dnes od 17.30 v Home Credit Arene. Vstupenky sú za stovku, zľavnené vstupné stojí polovicu. Odveta je na programe 6. októbra vo Švédsku.


Žádné komentáře:

Okomentovat